Antibes
 
Antibes er et eldorado for deg som liker fete båter.
(200x174 pixel - 6885 bytes)
 
Tårnet til venstre er litt av Picasso-museet.
I
(200x178 pixel - 6730 bytes)
 
Utsikt fra Picassomuseet. Skulpturen er laget av G. Richier.

Marinaen i Antibes er enorm, både med tanke på antall båtplasser og størrelsen på mange av yachtene som ligger der.

Finansiert av arabisk prins
Det er plass til 1.800 båter i marinaen i Antibes. Det er her de formuende med hus på Cap d’Antibes har båtene sine, og det er ikke beskjedne fritidsbåter det er snakk om. Den største båten i havnen er den 72 meter lange båten til prins Adnan Khashogi, sønn av Kong Fahd av Saudi Arabia. Det er Khashogi som har finansiert den enorme havnen i Antibes, for å få plass til den heller ubeskjedne båten sin.

Marked
Som alle franske byer har også Antibes sine markeder. Daglig kan du oppleve et marked av et eller annet slag – nips og snurrepiperier, lopper, klær, frukt og grønnsaker. Spesielt klesmarkedet hver torsdag skal være verdt å få med seg – der kan du gjøre en god handel.

Gamlebyen i Antibes kan by på hyggelige omgivelser for en spasertur. Der er det smale gater, små torg og en mengde fortauskafeer.

Picasso
Antibes er kjent for Picassomuseet. Museet ligger i Chateau Grimaldi, som ble bygget av Grimaldi-familien på 1500-tallet. I 1920 ble slottet et historie-museum, og eieren lot Picasso bruke annen etasje som atelier i seks måneder i 1946. På denne tiden var det mangel på oljemaling og lerreter, og Picasso måtte nyttiggjøre seg andre ting å male på – som rett på veggen, over andre gamle malerier, og på asbest-plater. Da Picasso forlot Antibes, fikk museet alle maleriene hans – og museet ble omdøpt til Picasso-museet.

I tillegg til Picassos verker kan du også beundre malerier og skulpturer av andre kunstnere. Det er dessuten en fantastisk utsikt over sjøen og Cap d’Antibes fra hagen foran museet.